De omgeving

Bekende badplaatsen langs de kust van Oostkapelle zijn Domburg, waar in de zomermaanden bijna iedere dag activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud. Ook Middelburg is zeker een bezoek waard, alsook Veere aan het Veerse Meer, een fijne plek voor de watersportliefhebbers en Vlissingen, een bijzondere stad aan zee.

Domburg is de oudste kustplaats van de provincie Zeeland. Pittoresk en mondain. Het combineert een prachtig strand met schitterende landschappen en een sfeervol dorp net achter de duinen. Al vanaf het midden van de negentiende eeuw is Domburg een echte badplaats aan het worden, hoewel de eerste toeristen er al in de zeventiende eeuw heen trokken.
De pure zeelucht in combinatie met het uitgestrekte bos- en duingebied zijn echte trekpleisters. Daardoor komen er nog steeds veel badgasten naar dit kuuroord.
De hoofdattractie van Domburg blijft natuurlijk het bekende strand. Dichtbij de vele strandovergangen is er voldoende parkeergelegenheid, want vooral in de zomer kan het er gezellig druk worden.

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland. Het is een monumentale stad met veel historische gebouwen. De stad heeft een rijke geschiedenis die u nog steeds in het huidige straatbeeld terugziet. De vele winkels, horecagelegenheden en evenementen, maken het een levendige stad, waar ook de Zeeuwen zelf graag gaan winkelen of op een terras neerstrijken.
Een stadswandeling door Middelburg onder leiding van een gids laat de hoofdstad op een andere manier zien. U kunt ook kiezen voor een rondvaart door de oude grachten.

Veere: Het eens zo machtige Veere is tegenwoordig een mooie toeristenstad aan het Veerse meer. Veel terrasjes, lekker eten en dat midden in een prachtige historische omgeving. U vindt hier ook veel watersportrecreatie. Veere heeft een leuke kleine haven waar ooit de rijk beladen schepen uit Schotland lagen. Langs de Kaai staan nog de fraaie pak- en koopmanshuizen. Overal vindt u mooie hofjes en doorkijkjes die u mee terug in de tijd nemen.
De opvallendste monumenten zijn het voormalig stadhuis uit de 15de eeuw en de toren met het klokkenspel uit de 16e eeuw. De Campveerse Toren ziet u vanaf het Veerse Meer prominent liggen. Deze toren was een deel van de stadsverdediging rond 1500. Daarna deed de toren dienst als herberg en kustlicht. Nu is het nog steeds een van de oudste nog bestaande herbergen in Nederland.
De imposante Grote Kerk ligt aan de zuid-oost kant van Veere. De kerk werd voltooid in 1521 en is in gebruik als cultureel centrum.

Vlissingen is de boulevard en de boulevard is Vlissingen. De havenstad aan de Westerschelde heeft de langste zeeboulevard van Nederland, waar u de voorbijvarende schepen bijna kunt aanraken. De boulevard van Vlissingen werd in de jaren ‘90 nog geheel vernieuwd. Aan de ene kant van de boulevard staat Michiel de Ruyter, aan het andere uiterste eind staat het windorgel. Aan de boulevard liggen verschillende hotels, restaurants en terrassen waar zomer en winter het uitzicht op de voorbij varende zeeschepen uniek is.
Vanuit het kraaiennest, onderdeel van het Arsenaal is het uitzicht ook heel bijzonder. Dit maritieme attractiecentrum staat volledig in het teken van piraten en zeedieren. Ideaal voor een dagje uit met het hele gezin.
Vlissingen heeft een beschermd stadsgezicht en telt zo’n 300 monumenten in het oude stadscentrum.